5 Ağustos 2020 Çarşamba

Kia Stonic


Kia'nın küçük SUV modeli Stonic hafifçe güncellendi. Görünümünde büyük değişiklikler bulunmayan aracın asıl değişikliği güvenlik donanımı ve motor bölümlerinde gerçekleşmiş.


İki yeni gövde rengi sunmaya başlayan Stonic'te artık sarı renkli tavan opsiyonu da yer alıyor. Yeni LED farlar ve elden geçirilen trim parçaları da farklılıkları tamamlıyor. İç mekandaysa daha büyük dokunmatik ekran daha yüksek çözünürlüklü yol bilgisayarı ekranı, farklı döşeme, dikiş ipliği ve trim parçası renkleri gözden kaçmıyor.

Güvenlik donanımı zenginleşen otomobilde bisiklet ve yaya algılayabilen acil durum fren sistemi, kör nokta uyarısı ve kör nokta kaza önleme yardımcısı, adaptif hız sabitleme ve sınırlandırma sistemiyle şeritte kalma yardımcısı kullanılıyor.


Kaputu altında 1 ve 1.2 litre hacimli motorlar görev yapmaya devam etse de turbo beslemeli, 1 litre hacimli ünite artık 48 Volt hafif hibrit sistemle alınabiliyor. 100 ve 120 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip motorun maksimum torku da 200 Nm'ye çıkmış. Bu araçlar 125 km/s sürate kadar benzinli motoru kapalı şekilde ilerleyebiliyor.

1.2 litre hacimli ünite üzerinde de çalışma yapan Kia, 84 beygir güç üretebilen motoru, 1 litre hacimli kardeşi gibi 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla sunmaya başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder