8 Ağustos 2020 Cumartesi

Delage D12


1905 yılında Louis Delage tarafından kurulup 1953 yılında üretime son veren Delage yeniden bizlerle. 2019 yılında hayata dönen firmanın üreteceği ilk otomobilse çok dikkat çekici.


İlk bakışta, birkaç gövde paneli eklenmiş bir Formula 1 aracına benzeyen otomobil, süspansiyon sistemini gösteren şeffaf burun, büyük ön ve arka spoiler, arka çamurluklar ve tavanda yer alan hava girişleri, ince yapılı LED aydınlatma grubu ve büyük difüzör gibi detaylarıyla öne çıkıyor.

Yukarıya doğru açılan tavan ve camları sayesinde iç mekana adeta bir savaş uçağına girer gibi erişilen otomobil 1+1 oturma düzenine sahip. Karbon fiber koltukta oturan sürücünün önünde kumanda kolunu andıran bir direksiyon ve üç dijital gösterge paneli yer alıyor.


Kaputu altında 7.6 litre hacimli bir V12 motor bulunan aracın GT ve Club isimli iki farklı seçeneği mevcut. 20 beygir güç üretebilen elektrik motoruyla Club, 1.024 beygir güç ve 1.310 kg ağırlık sunarken GT, 112 beygir gücündeki elektrik motoruyla 1.115 beygir güç, 1.400 kg ağırlık sunmakta.

Her iki araçta da 8 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunduğunu açıklayan Delage, 30 örneğini üreteceği otomobilin fiyatlarını da 2 milyon Euro seviyesinden başlayacağını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder