7 Ağustos 2020 Cuma

Kia Sonet


Kia'nın SUV model sayısı da giderek artıyor. Şubat ayında konsept hali Hindistan'da tanıtılan Sonet, yine bu ülkede piyasaya çıkıyor. Üstelik aracın başka ülkelerde de satılacağı kesinleşti.


4 metrenin altında boya sahip olan otomobilin görünümü konsept halini andırıyor. Dik ön bölümde geniş panjur ve gri renkli trim parçaları detay çekerken yanda 16 inç çaplı jantlar, siyah renkli alt korumalar, şişkin çamurluklar, siyah tavan ve yüzgeç anten bulunuyor. Arkadaysa LED stoplar, sahte egzoz çıkışları ve difüzör dikkat çekiyor.

Çok renkli olmasa da zengin donanım sunan iç mekanda dik yerleşimdi havalandırma ızgaraları, dijital gösterge paneli ve çık direksiyon simidi görülebiliyor. Sonet'in donanımları arasında 7 hoparlörlü Bose ses sistemi, temassız şarj istasyonu ve havalandırmalı ön koltuklar gibi kalemler mevcut.


Kaputu altında tanıdık motorlara yer veren Kia'nın benzinli motorları 1 ve1.2 litre hacimli. Küçük hacimli motor turbo beslemeye sahip. 1.5 litre hacimli Diesel üniteyse üçüncü seçenek. Şanzımanlarsa 5 veya 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik ünite. Ayrıca Hyundai-Kia grubunun 6 ileri vitesli, akıllı manuel şanzımanı da araçta sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder