5 Şubat 2020 Çarşamba

Kia Sonet ve Seltos X-Line


Hindistan'da tanıtılan küçük SUV konseptlerine yeni katılımlar var. Kia, bu ülkede düzenlenen fuarda hem Sonet isimli yepyeni bir araç hem de Seltos'un daha haşin görünen bir seçeneğini sergiledi.


Geniş ön panjur ve LED farlarıyla ilk bakışta dikkat çeken Sonet, agresif duran ön tamponu ve şişkin çamurluklarıyla da güçlü bir duruşa sahip. Konseptin ince yan aynaları ve arkaya doğru açı almış gibi görünen C sütunu da şık görünüyor. Siyah tavan, ince uzun LED stoplar ve dörtgen egzoz çıkışları da diğer tasarım detayları arasında.


Seltos'un araziye daha uygun seçeneği olarak tanıtılan X-Line konseptindeyse dik yerleşime sahip LED gündüz aydınlatmalarının iptal edilip tamponda daha fazla gri renkli koruma kullanıldığı görülüyor. Siyah renkli ön panjur ve kapı altı korumaları ve kaputta Kia logosu yerini alan Seltos yazısı da gözlerden kaçmıyor.


Kromajlı parçaları siyaha boyanan otomobilde turuncu detaylar da bulunuyor. Arkada reflektör iptali ve yine daha agresif bir tampon görülebiliyor. Ayrıca bir Seltos arması da bagaj kapağına eklenmiş. Henüz iç mekanları hazır olmayan ikilinin motor seçenekleri de kesinleşmiş değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder