21 Nisan 2021 Çarşamba

Geely Xingyue L


Bir kere daha Çin'deyiz ve karşımızda yine bir SUV var. Bu aracın diğerlerinden farkıysa son zamanlarda birçok otomobilin sahip olduğu elektrik motorlarına sahip olmaması. Xingyue L, benzinli bir model.

Keskin hatlarıyla dikkat çeken otomobilde dik yerleşimli bir ön panjur, Matrix LED farlar, sportif görünen bir ön tampon ve kaslı kaput dikkat çekiyor. Farlardan stoplara kadar uzanan üst karakter çizgisi, büyük jantlar ve üstleri düzleştirilmiş çamurluklar da güçlü görünümü pekiştirmiş.

Alçal tavan rayları, yüzgeç anten ve spoiler gibi detaylarıyla da modern bir duruş sergileyen aracın bagaj kapağını kaplayan LED stoplar ve sportif arka tampon tasarımı da bütünlüğü bozmamış. Siyah renkli gövde korumalarının da çok kalınlaşmadığını belirtelim.

Çift renkli deri döşeme kullanılan iç mekanda üç kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli haricinde bir metre boyunda bir dokunmatik ekran da sunan SUV, geniş ve yüksek bir vites konsoluna da sahip. 10 hoparlörlü Bose ses sistemi ve 2. seviye otonom sürüşe olanak sağlayan sensörler de donanımda.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli bir motor bulunan aracın giriş versiyonu 218 beygir güç, 325 Nm tork üretebilirken daha güçlü seçenek, 238 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. Sırasıyla 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik ve 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanla donatılan araçlarda dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

1 yorum: