18 Nisan 2021 Pazar

Hyundai Pony EV


Hyundai'nin ilginç konseptlerine bir yenisi eklendi. Koreli üreticinin ihraç edilen ilk modeli Pony'yi anan bu aracın ilginç yanı, modern görünmesine rağmen aslında gerçek bir klasik Pony'nin gövdesine sahip olması.

Bu nedenle tam bir Restomod olarak adlandırabileceğimiz konsept köşeli hatlarıyla dikkat çekse de noktalı iç desenlere sahip LED aydınlatma grubu çok dikkat çekici.Tamponlar ve gövde korumaları griye boyanan otomobilin çamurluklar üzerinde yer alan aynaları da yerlerini kameralara bırakmış. Büyük göbekli jantlar da eskiden olduğundan daha büyük.

Asıl dikkat çekici yeri iç mekanı olan otomobilin bu bölümünde neon gösterge paneli çok ilginç bir dokunuş. Üç kollu direksiyon simidi ve ortadan birbirine bağlanan koltuklarsa sportif görünüme katkıda bulunuyor. Arka koltukları bulunmayan konsept onun yerine büyütülen bagaj içerisinde elektrikli bir scooter sunuyor.

Elektrik motoruyla donatıldığı açıklanan aracın teknik verileriyse paylaşılmadı. Gerçi buna da pek gerek yok zira Pony'den ciddi şekilde esinlenen 45 konsepti ve seri üretime geçen hali Ioniq 5 zaten bu bilgileri bizlere veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder