19 Nisan 2021 Pazartesi

Toyota bZ4X Concept


Daha çok hibrit araçlarıyla tanınan Toyota, diğer enerji tüketim seçeneklerine de hazır olduğunu gösteriyor. Mirai gibi hidrojenle çalışan bir araca sahip olan Japon firma elektrikli modellerini de yakında piyasaya sürecek.

İşte gelecekte o elektriklilerden bir tanesine dönüşecek olan konsept. Köşeli hatlarıyla dikkat çeken bZ4X, sivri burun yapısına ilginç şekilde entegre edilmiş LED farlarıyla dikkat çekiyor. Soğutma işlevi gören hava girişiyse tampon altına alınmış.

Yandan bakıldığında mavi renkli kaliperler ve bir konsept için çok büyük olmayan jantlarla dikkat çeken modelin çamurluk korumaları, kapı altlarında sunulanlardan çok daha büyük. Hem üst hem de altta yer alan karakter çizgileri ve siyah renkli tavan dinamik görünümü pekiştirmiş.

Arkaya geçildiğindeyse yatık fakat geniş bir bagaj kapağı camıyla birlikte ince bir spoiler, genişlik boyunca uzanan LED stoplar ve difüzör görülebiliyor. Tavandaysa yüzgeç anten ve ikiye bölünmüş bir diğer aerodinamik parka dikkat çekiyor.

Dışarıdan bakıldığında iddialı çizgilere sahip olduğu söylenebilecek konseptin iç mekanıysa daha sade hatlara sahip. Yükseğe yerleştirilmiş küçük dijital ekran, geniş dokunmatik ekran, kumaş kaplı konsol, yükseğe yerleştirilmiş vites konsolu ve bu bölüm altında açılan geniş depolama hacmi dikkat çekici.

Aracı iki farklı direksiyon simidiyle tanıtan Toyota, bunların ilkini üç kollu tasarımla sunarken ikincisi, bir uçak kullanıyormuşsunuz hissi veren ve üst kısmı bulunmayan bir örnek. Seri üretime hazır görünen arka koltuklardaysa USB-C bağlantıları ve koltuk ısıtma sistemi bulunuyor.

Teknik detayları açıklanmayan konseptin e-TNGA platformu üzerine geliştirildiğiyse kesinleşti. Subaru ile ortaklaşa yapılan çalışma sonucu ortaya çıkan modelin dört tekerlekten çekiş sisteminin bu üretici tarafından geliştirileceği de gelen bilgiler arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder