5 Kasım 2020 Perşembe

Toyota Mirai


Geçtiğimiz yıl seri üretime hazır konsept haliyle ortaya çıkan yeni nesil Toyota Mirai yollarda göreceğimiz haliyle karşımıza çıktı. Otomobilin hem iç hem de dış tasarımı bir yıl önce tanıtılan araçla aynı.

Lexus modellerini andıran çift katlı LED farlara sahip olan otomobilde dev bir ön panjur yer alıyor. Büyük jantlar ve açılı arka camla dinamik bir görünüm sunan otomobilin kısa tutulan bagaj kapağı da sportif duruyor. LED stoplar bagaj kapağında birleşiyor ve üstlerinde spoiler şekilli çıkıntı görülebiliyor.

İç mekanı da konsept aracın görünümünü yansıtan Mirai'de dijital gösterge paneli, sürücüye doğru açı alan dokunmatik ekran, asimetrik tasarımıyla dikkat çeken orta konsol, çift renkli deri döşeme ve orta konsola yerleştirilmiş vites kolu dikkat çekiyor.

182 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen elektrik motoruna sahip olan Mirai arkadan itişli. Hidrojen yakıt pili kullanan otomobilin menzili 850 km olarak açıklanıyor. 50:50 ağırlık dağılımına sahip olan aracın maksimum sürati 175 km/s'te sınırlı.

2 yorum:

  1. onur hoca konu dışı soruyorum: sizce land rover range rover ve range rover sport'un yeni karoserlerini ne zaman duyurur?

    her ne kadar makyaj görmüş olsalar da uzun yıllardır aynı kasalar.

    tabii bahsi geçen modeller geliştirme maliyetleri yüksek, iddialı modeller. her yeni nesil zirveyi hedefliyor.

    s class da aşağı yukarı aynı dönem çıkmıştı ve geçtiğimiz günlerde yenilendi malumunuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Discovery'nin güncellenen hali bir haftaya tanıtılıyor. Büyük ihtimalle Range Rover ikilisi de 2021'de bizlerle olacak.

      Sil