22 Nisan 2021 Perşembe

Volkswagen Talagon


Volkswagen, en büyük SUV modeli Talagon'u Çin'de tanıttı. Markanın elektrikli otomobillerini hatırlatan dış ve iç tasarımıyla dikkat çeken araç, 2019 yılında tanıtılan SMV konseptinin seri üretime alınmış hali.

Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken SUV, 5.152 mm boya, 2.002 mm ene ve 1.795 mm yüksekliğe sahip. 2.980 mm'lik aks mesafesiyse Teramont olarak da bilinen Atlas'ınkiyle aynı. LED farların arasında kalan büyücek bir ön panjura sahip otomobilin ön tamponu da sportif bir görünüm sunuyor.

Yan bölümde, siyah renkli korumalar ve cam altlarına sabitlenmiş yan aynaları dikkat çeken otomobil siyah renkli tavanla alınabiliyor. Arkadaysa bagaj kapağı boyunca uzanan LED stoplar ve sahte egzoz çıkışlarına sahip tampon bulunuyor.

Alman markanın elektrikli modellerini hatırlatan kokpit tasarımı, dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranla başlayıp 3 boyutlu görünüme sahip ambiyans aydınlatması ve yüzer vites konsoluyla devam ediyor. Havalandırma ızgaraları şık bir şekilde gizlenen 3 koltuk sırasına sahip Talagon'un her koltuk sırasında iki kişiye yer var.

Kaputu altında, turbo beslemeye sahip 2 ve 2.5 litre hacimli motorlar bulunacak olan Talagon 300 beygire kadar güç üretebilecek. Önden ve dört tekerlekten çekiş sistemleri seçenekler arasında yer alacak olsa da 7 ileri vitesli DSG bütün versiyonlarda standart olarak sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder