19 Nisan 2021 Pazartesi

Audi A7 L

Çin pazarı bir taraftan uzun aks mesafeli, diğer taraftan sedan araçları çok sevdiğinden markalar ortaya ilginç modeller çıkarabiliyor. İşte bu modellerden biri: Hem uzamış hem de sedan gövdeye kavuşmuş bir Audi A7.

Önden bakıldığında bir gariplik görülmese de aracın arkasına yaklaştıkça farklılıklar belli oluyor. Aks mesafesi 98 mm uzayan aracın boyu 5 metrenin üzerine çıkarken aks mesafesi de 3 metre üzerinde. Modelin sedan hale gelmesiyse bagaj kapağı ve tavan dahil arkada büyük yeniliklere önayak olmuş.

İç mekana geçildiğinde de tahmin edilen yenilikler var. Ön bölümde bir değişiklik olmasa da arkada hem diz hem de baş mesafesinde büyük artış yaşanmış. Ayrıca sunulan cam tavan da bu araçta biraz daha büyük.

Kaput altındaysa ilk etapta 3 litre hacimli, benzinli V6 motor görev yapacak. 340 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekişle eşleştirilmiş. Hafif hibrit yardımcıya da sahip olan aracın kaputu altına daha sonra 2 litre hacimli motor da eklenecek.

3 yorum:

  1. yalnız harika olmuş. a6 klasik, a7 ise spor geliyordu. çok hoş bir tasarım olmuş. çin'e özel bir versiyon ilk kez göz doldurdu.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaki sportif hava bozulmuş. Beğenmedim.

    YanıtlaSil