10 Eylül 2019 Salı

Hyundai 45


Hyundai de bu yıl Frankfurt'ta elektrikli otomobil konsepti sergileyen üreticiler arasına katıldı. Markanın tarihinde önemli bir yere sahip olan Pony Coupé konseptinin 45. yaşını kutlayan araç bu olayı anacak bir şekilde isimlendirilmiş.


Köşeli hatlarıyla dikkat çeken hatchback, ön bölümde 3 boyutlu LED aydınlatmalar ve ortadan bölünmüş gibi görünen bir tampon sunuyor. Yandan bakıldığında büyük jantlar, siyah renkli çamurluk korumaları, gizlenmiş kapı kollarıyla yan aynalar gibi detaylar dikkat çekiyor.

B sütunu bulunmayan aracın kalın C sütunu gerisine gidildiğinde yine 3 boyutlu LED stoplar ve grafik yansıtmalı plakalık dikkatlerden kaçmıyor. Pony'ye göndermeler yapan arka cam yanı hava çıkışları ve spoiler de göze çarpan diğer detaylar.


Ön kapıları öne, arka kapıları da arkaya doğru kayarak açılan otomobilde havada duruyormuş gibi görünen koltuklar kullanılmış. Tamamen düz zemin ve ara konsolun bulunmaması ferahlığı artırmış. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve ön konsolun büyük kısmını kaplayan dijital ekransa gereken bilgilerin tamamını yolcularla paylaşıyor.

Elektrik motorlu olduğu açıklanan konseptin motor veya pil performansı hakkındaysa bir bilgi verilmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder