10 Eylül 2019 Salı

Audi AI:TRAIL quattro


Bu yıl Frankfurt'ta seri üretime yakın konseptlerin yanında yakın zamanda yollarda görme imkanımız olmayan prototipler de bulunuyor. Belki de bu araçlardan en çok dikkat çekeni Audi standında yer alıyor.

4.15 metre boya, 2.15 metre genişliğe ve 340 mm'lik yerden yüksekliğe sahip olan konsept dev lastikleriyle tam bir arazi aracı. Her yanda yer alan cam alanlar sayesinde görüş açıları çok iyi olan otomobil farları yerine Laser LED ışıklandırmalara sahip birkaç drone kullanıyor. Bu yardımcılar tavana sabitlenebildiği gibi önden uçup yolu aydınlatabiliyor, hatta çektikleri görüntüleri iç mekana yollayabiliyor.


Geriye doğru açılan arka kapılar sayesinde rahatça ulaşılabilen yaşam alanında dört adet tekli koltuk sunan Audi kabini düğme kalabalığından uzak tutmuş. Dört noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip araçta orta konsol bulunmazken yan kamera görüntüleri konsolun köşelerindeki küçük ekranlara yansıtılıyor. U biçimli direksiyon simidi üzerindeyse gösterge paneli olarak sürücünün akıllı telefonu bulunuyor.


Dört elektrik motoruna sahip olan konsept bu sayede dört tekerlekten çekişli. 435 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürati 130 km/s'te sınırlandırılmış. Asfalt üzerinde 500 km menzil sunan aracın bu menzili arazide 250 km oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder