10 Eylül 2019 Salı

Mercedes-Benz Vision EQS


Yakında ürün gamında yer alan elektrikli otomobil sayısını artırmayı planlayan üreticiler arasında bulunan Mercedes de Frankfurt'a bu tür bir araç konseptiyle geldi. S Serisi lüksü sunan modelin performansı da iddialı.


Dik yapılı ön bölümünde farların haricinde aydınlatmalı logo ve yıldız biçimli 188 LED diyot barındıran otomobilin hatları genel olarak yuvarlak. 24 inç çaplı jantlar, yerlerini kameralara bırakan yan aynalar, şişkin çamurluklar ve 229 diyottan oluşan stoplar da dikkat çeken diğer tasarım özellikleri arasında sayılabilir.


İç mekanı sade görünümlü olan modelde dört adet tekli koltuk kullanılmış. Çerçevesiz yan camlar ve parçalı cam tavan bu bölüme ışık girişini kolaylaştırırken kumandaların bir kısmının kapı kollarında yer alan ekranlara alınması yaşamı kolaylaştırmış. Oval direksiyon simidi ve yatık tasarımlı dokunmatik ekranın haricinde Maybach modellerini hatırlatan ön konsol trimi ve çiftli gruplanan havalandırma ızgaraları ilginç dokunuşlar.


3. seviye otonom sürüşü destekleyen otomobilde kullanılan elektrik motorları 476 beygir güç, 760 Nm tork sağlayabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyenin altında ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 200 km/s'in üzerinde.

100 kWh kapasiteli bataryalarıyla 700 km menzil sunabildiği belirtilen model 350 kW hızlı şarjı desteklediğinden pillerin %80 doluluğa ulaşma süresi 20 dakikanın altına inebilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder