10 Eylül 2019 Salı

ALPINA B3 Touring


D segmentinde yer alan station wagon modellerinin AMG ve RS seçeneklerini sunan Mercedes ve Audi'nin aksine BMW bir süredir M3Touring etiketiyle satmıyor. Neyse ki bu durum Alpina'nın gözünden kaçmamış.

Diğer Alpina modellerinde olduğu gibi görsel değişiklikleri aşırı olmayan otomobilde daha agresif bir ön tampon, 19 veya 20 inç çaplı jantlar, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı bulunurken iç mekanda markanın armasını taşıyan direksiyon simidi, farklı renk ve desenlerde seçilebilen deri döşeme ve özel grafiklere sahip gösterge paneli bulunuyor.


Sertliği ayarlanabilen Eibach amortisörlerle donatılan otomobilin modifiye edilen fren sisteminde dört pistonlu kaliperler ve önde 395, arkadaysa 345 mm çaplı diskler görev yapıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip aracın arka aksında bir de limitli kaydırmalı diferansiyel bulunuyor.

Çift turbo beslemeye sahip, sıralı 6 silindirli motoru 462 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen araçta 8 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor. Maksimum süratin 300 km/s üzerine çıkabildiğini belirten Alpina 0-100 km/s hızlanmanınsa 3.9 saniyede tamamlandığını belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder