9 Eylül 2019 Pazartesi

Volkswagen ID.3


Volkswagen'in son yıllarda tanıttığı en önemli otomobil sonunda üzerindeki sır perdesini kaldırdı. 2016 yılında bir konsept olarak karşımıza çıkan elektrikli otomobil ID.3 ismiyle ortaya çıktı.

Ana hatları I.D. konseptinden çok farklı olmasa da standart yan aynalara, LED farlara ve alışılmış biçimde açılan arka kapılara sahip olan seri üretim modelde farklı renk kombinasyonlarına sahip gövde ve çapları 18 ile 20 inç arasında değişen jant seçenekleri sunulacak.


Kısa bir burun kısmına sahip olan otomobilin kapladığı alan bir Golf ile neredeyse aynı olsa da aks mesafesi bu aracınkinden 145 mm daha uzun. Ön kelebek camlarla çapraz görüşü iyileştiren Volkswagen arka bölümde bir spoiler ve LED stoplara görev vermiş.

Sade görünen ve yine farklı renklerde seçilebilen bir iç mekana sahip olan otomobilin bu bölümünde kullanılan düğmelerin büyük çoğunluğu dokunmatik kumanda alıyor. Direksiyon simidiyle birlikte ayarlanabilen dijital ekran ve orta konsolun üzerindeki dokunmatik ünitenin büyüklükleri abartılmamış. Ara konsoldaysa birçok depolama bölümü bulunuyor. Bagaj hacmiyse 380 litre.


İki farklı seviyede güç seçeneğiyle sunulacak olan otomobili 150 veya 204 beygirle sipariş etmek mümkün. Her ikisi de 310 Nm tork üretebilen bu seçenekler gücü arka aksa aktarıyor. Pil seçenekleriyse 3 tane: 45, 58, ve 77 kWh. Bu ünitelerin sunabildiği menzillerse sırasıyla 330, 420 ve 550 km. 50, 100 ve 125 kW şarj seçeneği sunulan araçlar bu şekilde yarım saatte 250 km menzil kazanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder