9 Eylül 2019 Pazartesi

Bugatti Chiron Super Sport 300+


Her gün yeni bir model tanıtmasına alışmadığımız markalar arasında bulunan Bugatti, bir ay içinde ikinci yeni aracını sergiliyor. Geçtiğimiz günlerde seri üretim araçlar sürat rekorunu kıran firma bunu başaran aracı satmaya başlıyor.

300 mil/s (482 km/s) üzerinde sürat yapabilen araçta kullanılan gövde neredeyse tamamen yenilenmiş. Daha büyük hava girişlerine sahip ön tampon ve siyah renkli ön panjur daha agresif bir duruş sağlarken ön çamurluklar üzerine basınç düşürücü delikler açılmış.


Hafifletilmiş jantlar ve ek hava giriş-çıkışları yan bölümde dikkat çeken diğer detaylar. Standart Chiron'a göre daha uzun olan arka kısımda büyüyen difüzör ve Centodieci'den alınmış egzoz çıkışları gözlerden kaçmıyor.

İç mekanda Super Sport 300+ armalarıyla farklılaşan otomobilde opsiyonlar arasında, rekor kıran prototipin takla kafesi bulunuyor.


Kaputu altında da bu aracın 1.600 beygir güç, 1.600 Nm tork üretebilen 8 litre hacimli, dört turbo beslemeye sahip, W16 motorunu barındıran araç Bugatti'nin yaptığı testte 490 km/s'in biraz üzerine ulaşabildi. 30 örneği bulunacak Chiron Super Sport 300+ vergiler hariç 3.5 milyon Euro'ya alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder