17 Ağustos 2019 Cumartesi

Bugatti Centodieci


Bugatti'nin Chiron temelli özel araçlarına bir yenisi eklendi. 110 anlamına gelen ismiyle tanıtılan otomobil vergiler hariç 8 milyon Euro gibi bir fiyat etiketine sahip ve sadece 10 örneği bulunacak. Üstelik bu araçların tamamı şimdiden satılmış.


Aracın ismine de ilham kaynağı olan ve markanın 90'lı yıllarda fırtınalar estiren modeli EB110 SS'e göz kırpan detaylara sahip olan otomobil Chiron temelli. Önde ince bir şerit halini alan LED farlar ve küçülen at nalı logosu göndermeleri başlatıyor. Yan bölümde çift renkli jantlar ve ince yapılı aynalarla birlikte EB110 SS'in en dikkat çekici özelliklerinden beş yuvarlak hava girişi dikkatlerden kaçmıyor.

Yanda yer alan hava girişleri de Chiron'da olduğu gibi tek parça olmayan otomobilde yine klasik modelde bulunan çok parçalı girişler kullanılmış. Arka kısımda sabit spoiler ve dik yerleşime sahip dörtlü egzozla birlikte yine EB110 SS'i andıran şekilde tasarlanmış parçalı stoplar görülebiliyor.


İç mekanı henüz sergilenmeyen modelin kaputu altında, 8 litre hacimli, dört turbo beslemeli, W16 motor görev yapıyor. 1.600 beygir güç, 1.600 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle eşleştirilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 2.4 saniyede ulaşan Centodieci'nin 0-200 deparı 6.1, 0-300 km/s hızlanmasıysa 13.1 saniyede tamamlanıyor. Maksimum süratse 380 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış. Bu arada modelin Chiron'dan 20 kg daha hafif olduğu da açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder