10 Kasım 2016 Perşembe

Volkswagen Golf


Volkswagen, beklenen haberi sonunda duyurdu. Markanın en ünlü modellerinden Golf makyajlandı. Görünüm olarak büyük yenilikler sunmayan otomobil yeni bir motor ve daha zengin donanımıyla müşteri arayacak.

Volkswagen grubundan alıştığımız üzere makyajda büyük değişiklikler sunmayan Golf'te kullanılan yeni ön tampon daha agresif bir duruş sergilerken elden geçirilen ön panjur ve LED farlar farklı bir görünüm ortaya koymuş. Mesafe takip radarına sahip olan seçeneklerde bu ünite artık tamponda değil marka logosunun arkasında yer alacak.


Farklı jant tasarımları ve gövde renklerini de donanıma ekleyen Volkswagen, Golf modellerinin tamamında LED stoplara yer vereceğini açıkladı. Hafifçe rötuşlanan arka tamponun alt bölümünde sahte egzoz çıkışları kullanılarak daha şık bir görünüm elde edilmiş.


İç mekanında da büyük tasarım yeniliği sunulmayan Golf artık dijital gösterge paneliyle alınabiliyor. Makyajlı Škoda Octavia'da kullanılmaya başlanan daha parlak orta konsol ekranı da araçlarda yer alacak. Bununla birlikte opsiyonel olarak sunulan el hareketi danıma sistemi C segmentinde bir ilk olarak dikkat çekiyor.

Trafik sıkışıklığı asistanı sayesinde yarı otonom sürüşü mümkün kılan makyajlı Golf'te sunulan treyler asistanı da segmentte bir ilk. Ayrıca dikkat sensörüne entegre edilen acil fren sistemi sayesinde sürücünün uzun süreli dikkatsizlik göstermesi durumunda araç kendi kendine durabilecek.


Kaputu altında yeni geliştirilen 1.5 litre hacimli benzinli bir motor bulunan otomobilde ilk olarak bu ünitenin 130 ve 150 beygir güç üretebilen seçenekleri görev yapaack. Sırasıyla 200 ve 250 Nm tork üretebilen motorlarda silindir deaktivasyon özelliği bulunuyor.

GTI'da kullanılan 2 litre hacimli motor artık standart olarak 230 beygir gücünde alınabilirken opsiyonel olarak alınabilen performans paketiyle birlikte güç 245 beygire ulaşıyor. Volkswagen'in bir diğer sürprizi olan ve yeni geliştirdiği 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman (DSG) kademeli olarak 6 ileri vitesli ünitenin yerini alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder