28 Şubat 2018 Çarşamba

Audi A6


Audi'den beklenen haber geldi. Son zamanlarda büyük modelleri A8 ve A7 Sportback'in yeni nesil seçenekleriyle karşımıza çıkan Alman üreticide sıra şimdi de A6'da. Modelin tasarımı olduğu gibi teknik donanımları da tanıdık.


Eskisine oranla 7.6 mm daha uzun, 12.7 mm daha geniş,  ve 2.5 mm daha yüksek olan otomobilin köşeli hatları, diğer büyük Audi modellerini andırıyor olsa da çamurlukların üzerine atılan karakter çizgileri ve uç kısmı spoiler şeklinde yükselen bagaj kapağı dinamik bir görünüm sunmuş. Sahte egzoz çıkışları çok sportif görünmüyor olsa da LED aydınlatma grubunun sahip olduğu karşılama modu dikkat çekici.


İç mekanı doğrudan A7 Sportback'ten alınan A6'nın sunduğu donanımlar da kardeşininkiyle aynı. Dijital gösterge panelinin yanında, orta konsolda iki adet dokunmatik ekran kullanıldığı görülebilirken köşeli tasarım dilinin burada da devam ettiği görülebiliyor. Bagaj hacmi yine 530 litre olsa da büyüyen bagaj açıklığı sayesinde yükleme yapmak kolaylaşmış.


Yönlendirilebilir arka aksa sahip olan otomobilin kaputu altında ilk etapta iki adet V6 motor seçeneği bulunacak. İkisi de turbo beslemeli ve 3 litre hacimli olan ünitelerden Diesel olan 286, benzinli olansa 340 beygir gücünde. Diesel motor, 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla sunulurken benzinli ünitede 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kullanılacak. Her iki araçta da dört tekerlekten çekiş sistemi standart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder