24 Şubat 2022 Perşembe

Morgan Super 3


Otomobillerini modernleştirme konusunda en yavaş hareket eden firmalardan olan Morgan, 3 Wheeler modelinin yeni neslini tanıttı. Eskisinden çok daha kullanışlı hale gelen aracın ismi de Super 3 olarak yenilendi.

Yapısında büyük bir değişiklik olmayan otomobilin eskiden dışarıda olan motoru artık kaput altında. Yine de ilginç bir ön görünüm sunan araçta kullanılan lastikler Avon tarafından Super 3'e özel tasarlanmış. İki farklı ön cam opsiyonuna sahip olan otomobilin tavanı ve kapılarıysa bulunmuyor.

Egzoz sistemini de gövde içine alan Morgan bu sayede aracın yan bölümlerine bagaj sabitlenecek kısımlar eklemiş. Yolcular arkasında yer alan kapağın altında küçük bir bagaj bölümü bulunurken kapağın üzerine eklenen port bagaj aparatları ek yükleme olanağı sunuyor.

İç mekanı sade tasarımını korusa da artık dijital göstergelere sahip olan 3 tekerlekli Morgan şalterler ve manuel şanzımanını korumuş. Sinyal kolunun araçtan dışarıya taşması ilginç bir görüntü oluştururken kontak anahtarı, şık görünümlü ve 3 kollu direksiyon simidinin altında. Bu arada yolcuların yanında ve koltukların altlarında da depolama bölümleri oluşturulmuş.

2 silindirli motosiklet motoruna veda eden otomobilin kaputu altında Ford raflarından alınan, 3 silindirli, 1.5 litre hacimli motor kullanılmış. 118 beygir güç, 150 Nm tork üretebilen ünite, Mazda MX-5'ten alınan 5 ileri vitesli şanzımanla gücü arka tekerleğe aktarıyor. 635 kg ağırlığındaki aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yaklaşık 7 saniye sürerken maksimum sürat 210 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder