19 Mart 2022 Cumartesi

Prodrive Hunter


Arazide sürat isteyenlere Prodrive'dan ilginç bir alternatif geliyor. Modifiye ettiği Subaru modellerinden tanıdığımız üretici, geçtiğimiz aylarda Dakar'da Sebastien Loeb tarafından kullanılan otomobilin yol versiyonunu tanıttı.

Sadece sunduğu özellikler değil, görünüm olarak da Dakar yarışçılarına benzeyen otomobil dörtlü LED farlar ve büyük zemin korumasıyla bizleri karşılıyor. Motorunun hava girişi tavanda olan Hunter, küçük jantlar ve dev lastiklerle de amacını belli ediyor. Egzoz çıkışları kapıları altında olan otomobilin arkasında dev spoiler ve ince LED stoplar haricinde arka aksı açıkta bırakan boşaltılmış tampon yer alıyor.

İç mekanında bol karbon fiber ve entegre takla kafesinin haricinde sabit yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, şalterler, dijital gösterge paneli ve tek hamlede sökülebilen direksiyon simidi bulunuyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeli, 3.5 litre hacimli bir V6 yer alan otomobil 608 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan aracın her tekerlekte çift amortisör sunduğunu ve bu ünitelerin stroklarının da 400 mm olduğunu belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder