20 Mart 2022 Pazar

Li Auto L9


İlk olarak One isimli SUV modeliyle karşımıza çıkan Çin merkezli üretici Li Xiang yeni ismi ve yeni bir SUV modelle geri döndü. Üstelik araç, dikkat çekici bir menzil sunabilen menzil uzatıcılı bir elektrikli.

5.200 mm boya, 1.998 mm ene ve 1.800 mm yüksekliğe sahip olan araç 3.105 mm'lik uzun bir aks mesafesi de sunmakta. Yüzüne bakıldığında ince uzun bir LED şerit görülebilen aracın tamponunda aydınlatma grubunun geriye kalan kısmı bulunuyor.

Büyük jantlar ve gövde rengine boyanmış plastik gövde korumaları haricinde tavana yerleştirilmiş LiDAR sensörü de dikkat çekici. Hemzemin kapı kollarına sahip olan SUV,  sade görünümlü arka bölümünde deflektörlü spoiler ve bagaj kapağı boyunca uzanan ince uzun LED stoplar sunmakta.

İç mekanı modern ve sade duran otomobilin dijital gösterge paneli küçük ve direksiyonun üzerine yerleştirlmiş. Büyük bir head-up display sunan aracun iki büyük dokunmatik ekranıysa orta konsol ve ön yolcu önüne yerleştirilmiş. Aracın donanımları arasında 21 hoparlör ve 2.160 Watt çıkış gücü sunan bir ses sistemi de bulunuyor.

Altı adet tekli koltuğa sahip olan SUV, bütün koltuklarda ısıtma, soğutma, masaj ve elektrikli ayar fonksiyonu sunuyor. Arka bölüm için özel havalandırma sistemi ve tavana eklenen dokunmatik ekran haricinde çift parçalı açılır tavanın büyük bölümü de burada bulunuyor.

4. seviye otonom sürüşe uygun olarak tasarlandığı belirtilen modelin 1.5 litre hacimli benzinli ünitesi bir menzil uzatıcı olarak görev yapıyor, 408 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen elektrik motorları sayesinde 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6 saniyeden az süren araç 44.5 kWh kapasiteli bataryalarla 200 km menzil sunabiliyor. Menzil uzatıcıyla birlikte toplam menzilse 1.200 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder