22 Mart 2022 Salı

Maserati Grecale


İtalyan üretici Maserati, ikinci SUV modelini tanıttı. Levante’nin altına konumlandırılan Grecale, markanın birçok yeni teknolojiyi birlikte kullandığı aracı olacak. Markanın ilk elektrikli SUV aracı da bir Grecale olacak.

Küçük kardeş olarak nitelendirilse de boyu 4.859 mmm olan otomobil, son dönemde Ford Puma’ya benzeyen ön görünümle karşımıza çıkan araçlar arasında. Grecale'nin genişliği 1.979 mm, yüksekliği 1.659, aks mesafesiyse 2.901 mm olarak açıklanıyor.

Tipik Maserati ön panjurunun altındaysa motor seçeneğine göre farklılaşan tampon görülebiliyor. Ön çamurluklarda markanın tipik tasarım detayı olan solungaçlar görülebilirken jant çapları 21 inçe kadar gidiyor. Sabit kapı kollarına sahip olan Grecale’nin kapıları, elektrikli mandal mekanizmasına sahip. Aracın arkasında yüzgeç anten, spoiler ve bagaj kapağına taşan LED stoplar görülebiliyor. Egzoz çıkışları ve arka tamponun detayları da motor versiyonuna göre değişiyor.

İç mekanı modern görünen Grecale’de dijital gösterge paneli dışında 12.3 inçle bir Maserati’de şimdiye kadar kullanılmış en büyük bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Bu bölümde sunulan ikinci dokunmatik ekran da birçok fonksiyonun kumanda edilmesini sağlıyor. Aracın analog görünümlü saati bile aslında dijital. Bu arada kapı kollarının içeride de birer düğmeden oluştuğunu belirtelim. Motor çalıştırma ve sürüş modu düğmeleriyse direksiyon simidine alınmış.

Bagaj hacmi, motor seçeneğine göre 570 litreye ulaşabilen otomobil istenirse seviye ayarlı havalı süspansiyon sistemi, açılabilir cam tavan ve 21 hoparlörle 1.285 Watt çıkış gücü sunan Sonus Faber ses sistemine sahip olabiliyor.

Gelelim teknik verilere; GT ve Modena versiyonlarında 48 Volt hafif hibrit yardımcılı 2 litre hacimli, benzinli motor görev yapan Grecale bu seçeneklerde sırasıyla 300 ve 330 beygir güç verebiliyor. Trofeo’da ise markanın 3 litre hacimli yeni V6 motoru görev yapıyor. Bu araç, çift turbo besleme yardımıyla 530 beygir güç, 620 Nm tork üretebiliyor. 0’dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen Grecale Trofeo’nun maksimum sürati 285 km/s. 

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman araçların tamamında standart donanımda. İlerleyen zamanlarda piyasaya çıkacak olan Grecale Folgore yani Yıldırım’sa Maserati’nin ilk tam elektrikli SUV modeli olacak. 

Çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olacak otomobil 558 beygir güç, 820 Nm tork üretecek. 105 kWh kapasiteli bataryalarla donatılacak araç 500 km menzile sahip olacak. 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilecek modelin maksimum süratiyse 220 km/s olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder