25 Mart 2022 Cuma

Mercedes-AMG GT Track Series


Artık Mercedes-AMG GT'nin en güçlü versiyonu Black Series değil. Markanın, AMG'nin 55. yılını kutlamak için 55 adet örneğini üreteceği pist otomobili, yollara çıkamayacak olsa da isminden çok söz ettirecek gibi görünüyor.

Önden bakıldığında uzayan splitter kenarlarına eklenen deflektörlerden tanınabilen otomobilin kaputu üzerine bir çift kilit eklenmiş. 18 inç çaplı jantlar ve tavana eklenen acil durum çıkışı haricinde 120 litre hacimli yakıt deposuna sağ arka camdan ulaşılması ve bagaj kapağına da dış kilitler uygulanması gözlerden kaçmıyor.

İç mekanda sürücünün vücuduna göre şekillendirilen koltuk ve direksiyon simidi haricinde güvenlik filesi, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, tam boy takla kafesi, karbon fiber kapı içleri ve orta konsol, yangın söndürme sistemi ve küçük bir dijital ekran görülebiliyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motoru koruyan otomobil 745 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli, sıralı şanzıman ve ayarlanabilir diferansiyelin yanında süspansiyon sistemi, spoiler, çekiş sistemi ve ABS birçok farklı ayara sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder