15 Temmuz 2020 Çarşamba

Mercedes-AMG GT Black Series


Mercedes'in en yüksek performanslı araçlarına layık gördüğü Black Series arması geri döndü. GT temelleri üzerine geliştirilen ve hazırlanması sırasında GT4 yarış aracından etkilenilen araç sınırlı üretime sahip olacak.


Görünümünde büyük değişiklikler yapılan otomobilin önünde çok daha büyük bir Panamericana panjur dikkat çekiyor. Manuel olarak uzatılabilen splitter ve sabit deflektörler tamponu tamamlıyor. Genişletilen ön çamurluklar üzerinde ve arkasında hava çıkışları açılırken yeni karbon fiber kaputta da büyük hava giriş ve çıkışları görülebiliyor.

Önde 19, arkada 20 inç çaplı jantlara sahip modelde, araca özel Michelin Pilot Sport Cup 2 R lastikler kullanılmış. Genişleyen yan etekler ve arka çamurluğun ardından dev spoileri barındıran arka kısma geliniyor. Çift katlı parçanın alt katı manuel, üst katıysa elektrikli olarak açı ayarına sahip. Hava çıkışları ve difüzöre sahip arka tampon alt bölümünde dörtlü egzoz çıkışları da görülebiliyor.


Gövde ve yürüyen aksamda birçok karbon fiber parçaya yer veren AMG mühendisleri aracı ne kadar hafiflettiklerini açıklamamış. Bununla birlikte kamber açısı ve sertliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi ve 250 km/s'te 400 kg'ın üzerinde yere bastırma kuvveti üretebilen aerodinamik paketten bahsedilmiş. Karbon seramik fren diskleriyse standart.

İç mekanı, ana hatlarıyla diğer GT modellerine benzeyen araçta tek parçalı, karbon fiber koltuklar kullanılmış. Kapı içleri de hafifleme için boşaltılmış. Bol Alcantara kullanımı gözlerden kaçmazken Track Pack ile titanyum takla kafesi, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve yangın söndürücü geliyor.


Kaputu altında görev yapan V8'de artık Flat Plane (Düz Düzlem) krank mili sunan otomobil 4 litre hacimden 730 beygir güç, 800 Nm tork alabiliyor. 6.900 d/d'ya kadar koşabilen ünitede daha büyük turbo beslemeler, yeni intercooler seti ve kam milleri kullanılmış. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 325 km/s olarak açıklanıyor. GT Black Series'in 200 km/s'e ulaşmasıysa 9 saniyenin altında tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder