14 Temmuz 2020 Salı

Ford Bronco


Ford'dan beklenen haber sonunda geldi. A.B.D. merkezli markanın ünlü arazi aracı Bronco geri döndü. Son yıllarda SUV modellerinin giderek yükselen popülaritesi aracın tekrar yollar ve araziye dönmesindeki en büyük etken.


İki gövde seçeneğiyle satışa sunulan Bronco, eskiden olduğu gibi 3 kapılı olarak alınabildiği gibi ilk defa 5 kapılı da tercih edilebiliyor. Her iki gövde seçeneğinde de sökülebilir tavan ve kapılar donanıma eklenmiş. Hatta Jeep Wrangler'ın aksine Bronco, 5 kapılı seçenekte bu kapıları, özel çantalarında bagajında taşıyabiliyor.


Köşeli hatlarıyla orijinal araca göndermeler yapan Bronco'nun dik ön panjuru, köşelerde iki yuvarlak LED farla süslenmiş. Çelik tampon ince yapısıyla çok çıkıntı yapmazken çeki demirleri ve sis farlarına da ev sahipliği yapıyor. 16, 17 ve 18 inç çaplı jantlarla donatılabilen modelin opsiyonları arasında birçok arazi lastiği de yer alıyor.


Kısa versiyonu 4.412 mm boya ve 2.014 mm aks mesafesine sahip olan aracın uzun seçeneği 4.811 mm boya ve 2.949 mm aks mesafesine sahip. Genişliklerse 1.928 ile 2.014 mm arasında değişiyor. Arka bölümde yedek lastiğin bagaj kapağına alındığı ve LED stopların dik yerleştirildiği görülebiliyor.


Merdiven şasi, sabit aks ve yaprak yay gibi araziye uygun özellikler sunan Bronco, opsiyonel ekipmanlarla donatıldığında 295 mm'ye kadar yerden yükseklik, 850 mm su geçiş derinliği, 43.2 derece yaklaşma, 37.2 derece uzaklaşma ve 29 derece askı açılarına sahip olabiliyor.


Aynı rakiplerinden Land Rover Defender'da olduğu gibi Bronco'nun da iç mekanında ilginç aksesuarlar sunuluyor. Yıkanabilir olarak tasarlanan bu bölümde ön koltuk sırtlıklarında kanca asılabilen delikler, ön konsol üzerinde aksiyon kamerası veya telefon sabitlenebilen bir çubuk ve bagajda kayar tabla gibi kalemler var.


Ön kısımda tasarımsa aracın genelinde olduğu gibi köşeli. Direksiyon simidini, markanın diğer büyük SUV modelleriyle paylaşan Bronco bu kısımda kendi armasına sahip. Büyük bölümü dijital olan gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran modern dokunuşların tamamını oluşturuyor. Bu arada aracın bagaj kapağı açıldığında, stop yanında bulunan bölüm şişe açacağı olarak kullanılabiliyor.


Kaput altında iki motor seçeneği sunan Bronco'nun turbo beslemeli üniteleri benzinli. 2.3 ve 2.7 litre hacimli motorlar sırasıyla 274 beygir güç, 420 Nm tork ve 315 beygir güç, 542 Nm tork üretebiliyor. Küçük hacimli motor, karınca vitesine sahip, 7 ileri manuel şanzımanla alınabilirken 10 ileri vitesli otomatik şanzıman her iki motor seçeneğinde de sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder