16 Temmuz 2020 Perşembe

Maserati Ghibli Hybrid


Çağın nasıl değiştiğini sportif otomobil üreticilerine bakarak görebiliyoruz. İlk olarak SUV modeller üretmeye başlayan markalar şimdi de elektriklendirdikleri araçlarla bizlerle. İtalyan temsilci Maserati de seçimini hibrit modellerden yana kullananlardan.


Ana hatları değişmeyen Ghibli'nin birçok yerinde mavi renkli trim parçaları görmek mümkün. Panjurun iç tasarımı elden geçirilirken ön tampon hafifçe güncellenmiş. Stoplarında bumerang deseni kullanılan aracın iç mekanında da güncellenmiş gösterge paneli ve birçok yerde önümüze çıkan mavi renkli dokunuşlar yer alıyor. Standart jantlar 18 inç çaplı.


Modelin asıl farklılığı kaputu altında. 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motora sahip model 48 Volt hafif hibrit sistemle donatılmış. 330 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen aracın 0.5 kWh kapasiteli pili arkaya yerleştirilmiş. Araç, Diesel motorlu Ghibli'den 80 kg daha hafif.


500 litre bagaj hacmine sahip olan hibrit Ghibli'de 8 ileri vitesli, otomatik şanzıman kullanılıyor. Arkadan itişli modele daha sonra dört tekerlekten çekiş sistemi sunulacak. 0'dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabilen Ghibli Hybrid 255 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor. Modelin ortalama yakıt tüketim değerleriyse 8.5-9.6 litre/100 km arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder