28 Ağustos 2017 Pazartesi

Maserati Ghibli GranLusso ve GranSport


Maserati'nin küçük sedan modeli Ghibli hafifçe makyajlandı. Yeni donanım paketlerine de kavuşan otomobilin tanıtımın Çin'de yapılması hedef pazarların nerelerde olduğunu da bizlere işaret ediyor.

Diğer Maserati modellerinden izler taşıyan hafif makyaj sonrasında dış mekanında daha fazla krom kullanılan araçta elden geçirilen ön panjur ve Matrix LED farlar sunulmakta. 20 inç çaplı jantlarda bir değişiklik bulunmazken ön çamurluğun arkasına donanım armaları eklenmiş. Arka tampon da hafifçe elden geçirilmiş.


Kullanımına başlanan elektro-hidrolik direksiyon sistemi sayesinde şeritte kalma yardımcısı, otoyol yardımcısı ve kör nokta asistanı gibi yardımcılar araca entegre edilebilmiş. İşaret tanıma ve adaptif hız sabitleme sistemleri de donanımda yer alıyor.

İç mekanda farklı döşeme renkleri sunmayan başlayan Maserati bu bölümde makyajı orta konsola uygulamış. Daha büyük bir bilgi-eğlence ekranına sahip olan otomobilin bu sistemi artık vites konsolunda yer alan bir kumandadan kontrol ediliyor. Ayrıca  havalandırma kumandaları da yeniden şekillendirilmiş.


Kaput altında yer alan en güçlü motorsa artık daha da yüksek performansa sahip. Çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli v6 artık 430 beygir güç, 580 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşılabilirken maksimum sürat 286 km/s olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder