13 Temmuz 2020 Pazartesi

Kia Carnival / Sedona


Kia'nın büyük MPV modeli yenilendi. Farklı pazarlarda Carnival ve Sedona gibi isimlerle sunulan araç çok daha modern bir görünümle karşımızda. Model, satıldığı pazara göre dört koltuk sıralı olarak alınabiliyor.


Köşeli hatlara sahip olan Carnival, çok parçalı LED farları ve ilginç desenli panjuruyla dikkat çekiyor. Yandan bakıldığında alçak bir SUV görünümü sunan araç C sütununda çift renkli bir yapı benimsemiş. Arka bölümünde spoiler, yüzgeç anten, aracın genişliği boyunca uzanan ince LED stoplar ve tampona alınmış aydınlatma grubu parçaları diğer detaylar arasında sayılabilir.


İç mekanı da modern bir duruşa sahip olan MPV'de dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran ilk bakışta fark ediliyor. İnce yapılı havalandırma ızgaraları şık bir şekilde konsola gizlenmiş. Otomatik şanzımansa artık bir vites koluna sahip değil. Carnival, üç veya dört koltuk sırasıyla 11 kişiye kadar oturma kapasitesi sunabiliyor.


Kaput altında bulunacak ilk motor seçeneği 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünite. 202 beygir güç, 440 Nm tork üretebilen motora 3.5 litre hacimli iki farklı V6 benzinli motor eşlik edecek. İlki 272 beygir güç, 332 Nm tork üretebilen ünitelerden ikincisi 295 beygir güç, 355 Nm tork üretebiliyor. Bütün motorlar 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder