14 Temmuz 2020 Salı

Ford Bronco Sport


Ford, Bronco ismini bol bol kullanmak istiyor. Markanın bu modeli yeniden canlandırmasının ardından farklı gövde seçenekleriyle birlikte bambaşka bir araç da tanıtıldı. Bronco Sport, daha yüksek satış adetleriyle markayı SUV segmentlerinde başarıyla temsil edecekmiş gibi görünüyor.


Büyük kardeşine benzer, köşeli hatlara sahip olan otomobilin boyutları çok daha "şehirli". 4.387 mm'lik boyuyla Nissan Qashqai'den sadece 7 mm kısa olan Bronco Sport'un 2.670 mm'lik aks mesafesiyse bu aracınkinden 24 mm daha uzun.


Dik yerleşimli ön panjuru Bronco armasıyla süslenen otomobilde yuvarlak farlar kullanılmış. 17 ve 18 inç çaplı jant seçenekleri opsiyonel olarak arazi lastikleriyle çevrilebiliyor. Köşeli yapısıyla Land Rover Freelander'ı andıran modelin arka kısmında kısa tutulmuş bir tampon, LED stoplar ve bagaj kapağından bağımsız açılabilen cam kullanılıyor.


İç mekanı Avrupa'da satılan Ford modellerinden tanıdığımız parçalara sahip modelde dik yerleşime sahip havalandırma ızgaraları farklı görünürken direksiyon simidi, dokunmatik ekran ve havalandırma kumandaları tanıdık. Gösterge panelinin orta kısmı dijitalken hız ve devir göstergeleri analog.

Büyük kardeşi Bronco gibi ilginç donanımlar sunan Bronco Sport'un arka koltuklarının oturak kısımları, pick up modellerde olduğu gibi kaldırılıp altları depolama bölümü olarak kullanılabiliyor. Ayrıca ön koltuk sırtlıklarında da fermuarlı cepler bulunuyor. Stop üzerinde yer alan şişe kapağı açacağı da güzel bir dokunuş.


Büyük kardeşi gibi arazide iddialı olan model opsiyonel ekipmanlarla donatıldığında 30.4 derece yaklaşma, 33.1 derece uzaklaşma ve 20.4 askı açılarına sahip oluyor. Yerden yüksekliği 224 mm olan aracın su geçiş derinliğiyse 600 mm.


Kaputu altında 1.5 ve 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorlar sunulan Bronco Sport, 8 ileri vitesli otomatik şanzıman, start-stop ve dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunuyor. Küçük hacimli ünite 184 beygir güç, 255 Nm tork üretebilirken büyük hacimli kardeşi 248 beygir güç, 375 Nm tork üretebiliyor.

2 yorum:

  1. Ha gayret, eğer Ford firması bir tane ufak boy SUV çıkartırsa adını "Bronco Junior" koyar.

    YanıtlaSil
  2. Ben tasarımını çok beğendim aracın. Türkiye ford binek araç satmamak için elimden geleni yapıyor. Öyle olmasa C suv sınıfında tercih edilen bir araç olur bence.

    YanıtlaSil