14 Temmuz 2020 Salı

BMW iX3


BMW'nin ilk elektrikli SUV modeli ortaya çıktı. İki yıl önce tanıtılan konsept aracı neredeyse hiç değiştirmeden seri üretime alan BMW, i3 ile başlayıp uzun süre yeni modelin katılmadığı elektrikli araç ailesine ilk katılımı bu şekilde yapıyor.

Konsept modelle paralel bir görünüm sunan otomobil X3'ten de çok farklı görünmüyor. Yumuşatılan hatları daha aerodinamik hale gelen iX3'te büyük kısmı kapatılmış ön panjur, tamponda dik yerleşime sahip hava girişleri, 19 ve 20 inç çaplı jantlar, mavi renkli trim parçaları, farklı bir spoiler ve difüzör dikkat çekiyor.


Aracın iç mekanında da büyük bir sürpriz yok. Kardeşi X3'ten alınan bölümde elektirk motoruna özel grafiklere sahip dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran bulunuyor. Kapı eşiklerinde "i" armaları yer alırken yer yer kullanılan mavi trim parçaları dikkat çekiyor. Bataryaları zemine gizlenen modelin bagaj hacmiyse 510 litre olarak açıklandı.

Kaputu altında 286 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru barındıran iX3 0'dan 100 km/s sürate 6.8 saniyede ulaşıyor. Maksimum sürati 180 km/s'te sınırlanan modelin 80 kWh kapasiteli bataryaları 459 km menzil sunabiliyor. 150 kW şarj destekleyen aracın bataryaları 0'dan %80 doluluğa 34 dakikada ulaşabiliyor. Arkadan itişli modelin dört tekerlekten çekişli versiyonları ilerleyen aylarda tanıtılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder