16 Mart 2022 Çarşamba

Aston Martin V12 Vantage


Aston Martin, V12 Vantage modelini bir sonraki nesil araca taşımayacağını açıkladı. Bu nedenle işi tepede bırakmak isteyen İngiliz üretici, sadece 333 adet üreteceği ve tamamını şimdiden sattığı yeni V12 Vantage'ı tanıttı.

V8'den çok daha agresif bir görünüme sahip olan otomobilin ön panjuru %25 büyümüş. Birçok gövde parçası karbon fiberden üretilen araç bu şekilde hafiflerken tampon altına bir splitter eklenmiş. Kaput ve ön çamurlukların arkasına hava çıkışları açılırken genişleyen yan eteklere deflektörler eklenmiş.

21 inç çaplı jantlar ve karbon fiber tavanın haricinde maksimum süratte 200 kg üzerinde yere basma kuvveti uygulayan spoiler araca eklenmiş. Tamamen yenilenen arka tamponda büyük bir difüzör ve merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı görülebiliyor.

Adaptif süspansiyon sisteminde birçok parça yenilenen V12 Vantage'ın direksiyon sistemi de yeniden ayarlanmış. Karbon seramik fren diskleri önde 410, arkadaysa 360 mm çaplı. 23 kg hafifleme sağlayan sistemde önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperler kullanılıyor.

İç mekanda ana hatlar aynı olsa da karbon fiber ve Alcantara'nın daha bol kullanıldığı görülebiliyor. Karbon fiber koltukları da opsiyonel olarak sunan otomobilin bu bölümünde de yanlarda olduğu gibi V12 arması yer alıyor.

Kaputu altında 5.2 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip bir V12 ünite bulunan otomobil 700 beygir güç, 753 Nm tork üretebiliyor. 1.795 kg ağırlığa sahip olan araç 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve sınırlı kaydırmalı diferansiyele sahip. 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilen modelin maksimum süratiyse 322 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder