21 Nisan 2022 Perşembe

Lexus RZ


Lexus, ilk tam elektrikli modelini tanıttı. Kullandığı e-TNGA platformu sayesinde Toyota bZ4X ve Subaru Solterra gibi araçlarla akraba olan SUV, premium his performans anlamında bu ikilinin önünde yer alıyor. Tasarımdaysa LF-Z konseptinden izler var.

Lexus markasının güncel tasarım diline uyan otomobilin gövdesi çift renkli olarak tercih edilebiliyor. Sivri burun yapısı, kapatılmış panjurla öne çıkarken dikey hava girişleri sportif bir görünüm yaratmış. Tavan ve yan aynaların haricinde çamurluk ve kapı altı korumalarının da siyah renkli olduğunu belirtelim.

Ön çamurluğun üst kısmından arkaya uzanan derin karakter çizgisiyle devam eden sportiflik çift parçalı spoiler ve yüzgeç antenle devam ediyor. İnce LED stoplar genişlik boyunca uzanırken arka tamponun şöşeli yapısı ve stoplar üzerinde yer alan bölümün de spoiler biçimli oluşu dinamizmi devam ettiriyor.

İç mekana geçildiğinde dijital gösterge paneli ve 14 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranla bizleri karşılayan otomobilde iki farklı direksiyon simidi seçeneği bulunuyor. Çift parçalı cam tavan, elektrikli kapı kolları ve çift katlı vites konsolu da donanımlar arasında.

Önde 204, arkadaysa 109 beygir güç üretebilen elektrik motorlarına sahip olan otomobil toplamda 313 beygir güç, 435 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede (Çin'de 5.3) ulaşabilen RZ 450e'nin maksimum süratiyse 160 km/s ile sınırlı. 71.4 kWh kapasiteli bataryalarla menzil yaklaşık 450 km. Tek motorlu seçenekse sadece önde yer alan ve 204 beygir güç 265 Nm tork üretebilen üniteyle gelecek. Kardeşinden 100 kg daha hafif olacak modelin menzili 600 km'yi bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder