15 Kasım 2021 Pazartesi

Subaru Solterra


Subaru'nun uzun zamandır kendisinden bahsettiği, ilk seri üretim elektrikli SUV modeli Solterra sonunda tanıtıldı. Aslında aracın üzerindeki sır perdesinin bu kadar uzun süre korunması bile ilginç zira kendisi Toyota bZ4X'in ikizi.

 LED farlar ve ön tamponun tasarımı değişmiş olsa da Solterra'yı Toyota logolu kardeşine benzetmemek zor. Ön panjura benzeyen bir tasarıma sahip burun kısmında sis farları da görülebiliyor. Yandaysa jantların tasarımları bile değişmemiş. Arka bölümde de ikili arasındaki fark stopların iç desenleri ve Subaru'nun bu ünitelerinin bagaj kapağı kısmında plakaya doğru çıkıntı yapması.

İç mekandaysa fark, Subaru logolarından ibaret. Dijital gösterge ekranı ve çift katlı vites konsoluyla birlikte dokunmatik ekran da kardeşler arasında değişmemiş. 4.7 metrenin biraz altında kalan boyuyla dikkat çeken modelin aks mesafesi 2.850 mm.

Motor seçenekleri de tanıdık. Önden çekişli araçta sunulan tek elektrik motoru 204 beygir güç üretebilirken dört çeker versiyonda güç 218 beygire çıkıyor. 71.4 kWh kapasiteli bataryalarsa araçlara sırasıyla 530 ve 460 km menzil sağlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder