19 Kasım 2021 Cuma

Kia EV9


Kia'nın 2024 model yılında seri üretmeyi planladığı 3 koltuk sıralı, elektrikli SUV modelinin konsept hali Los Angeles otomobil fuarında tanıtıldı. Teknik verileri açıklanmayan otomobilin iç mekanı da ilerleyen yıllarda sadeleşecek cinsten.

Köşeli hatlar tabirinin anlamı niteliğinde olan otomobilin ön bölümünde gizlenmiş piksel LED farlar kullanılmış. İlginç tasarıma sahip dev jantlar ve şişkin çamurluklar modelin heybetli duruşunu pekiştirmiş. İnce tutulmuş sütunlar, gizlenmiş kapı kolları ve yan aynaların yerini alan kameralar da sade bir görünüm ortaya çıkarmış.

Arka bölümde de farklı biçimlendirilmiş LED stoplara sahip olan araç 4.930mm boya, 2.055 mm genişliğe ve 1.790 mm yüksekliğe sahip. Konseptin aks mesafesi 3.100 mm olarak açıklanıyor.

Geriye doğru açılan arka kapılar sayesinde ferah görünen iç mekanına geçmek çok kolay olan EV9'da üç koltuk sırası bulunuyor. Tabanı tamamen düz tasarlayan Kia, oval direksiyon simidini, otonom sürüş sırasında gizlenebilir tasarlamış. 27 inçlik ekransa gösterge tablosu ve bilgi eğlence ekranını içeriyor. Ön koltukları geriye dönebilen otomobilin orta sırası da katlanarak bir masaya dönüşebiliyor.

Aynı fuarda sergilenen kuzeni Hyundai SEVEN gibi teknik verileri açıklanmayan elektrikli SUV, 500 km civarında menzile sahip. Ayrıca yine 350 kW şarj aletlerine uygun tasarlanması planlanan otomobili %80 doluma ulaştırmak 30 dakika bile sürmeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder