18 Kasım 2021 Perşembe

Mazda CX-50


Mazda, A.B.D.'de yer alan yeni fabrikasında üreteceği ilk modeli tanıttı. CX-50 ismini alan SUV, CX-5'in araziye biraz daha uygun seçeneği olarak tanımlanabilir. Aracın kaputu altında yer alacak motor seçenekleriyse tam Amerika'ya göre.

Tampon altlarında, çamurluk çevrelerinde ve kapı altlarında yer alan korumalar, daha etli lastikler ve siyah renkte sunulan ön panjur, yan aynalar ve far çerçeveleri gibi detaylarla öne çıkan modelin tampon tasarımlarında agresif bir yön izlenmiş. Aydınlatma grubu da diğer Mazda modellerinde olduğundan daha köşeli.

Sade bir iç mekan tasarımına sahip olan CX-50'de küçük bir göbeğe sahip, üç kollu direksiyon simidi, orta bölümü dijital olan gösterge paneli, derine yerleştirilen bilgi-eğlence ekranı ve sadece havalandırma kumandalarına sahip orta konsol öne çıkıyor. Ön bölümde yer alan üç hava çıkışı şık görünse de ortaya konumlandırılan ünite için aynı şeyi söylemek zor.

Kaputu altında 2.5 litre hacimli motorlar görev yapan otomobilde bu ünitenin atmosferik emişli seçeneği 190 beygir güç, 252 Nm tork üretebilirken turbo beslemeli versiyon 255 beygir güç, 435 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder