14 Kasım 2021 Pazar

Toyota Avanza, Veloz ve Daihtasu Xenia


Toyota ve kardeş markası Daihatsu, Endonezya'da yeni MPV modellerini tanıttı. Aynı temeller üzerine geliştirilen üçlü, donanım seviyesi ve bazı ufak tefek tasarım detayıyla farklılaşacak. Kullanılan motorlarsa değişmeyecek.

LED farlara sahip olan araçlardan Toyota armalı olanlar, yukarıya yerleştirilmiş ön panjurla öne çıkarken Daihatsu'da büyük hava girişi tamponun alt kısmında. 4.4 metrenin hemen altında boya sahip olan ü.lüde 2.750 mm'lik aks mesafesi kullanılmış. Jant tasarımları da farklı olan modellerin arkalarında stopların boyu dışında farklılık bulmak zor.

İç mekanda da aynı şekilde ortak yapı görülse de Veloz'un diğer iki kardeşinden daha lüks olduğu, döşeme seçenekleri ve donanım zenginliğinden belli oluyor. Üç koltuk sırasına sahip olan araçlarda kablosuz şarj cihazı ve tavan yerleştirilen ekrana sahip arka koltuk eğlence sistemi alınabiliyor.

Kaput altında iki farklı, atmosferik emişli motor seçeneği sunan üçlüde 1.3 ve 1.5 litre hacimli motorlar 98 ve 106 beygir güç üretebiliyor. 5 vitesli manuel şanzımanın yanında sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) her iki motorla da donanıma eklenebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder