18 Kasım 2021 Perşembe

Hyundai Seven


Hyundai'nin konseptleri tanıtılmaya devam ediyor. Los Angeles otomobil fuarında sergilenen SUV konsepti SEVEN, markanın gelecekte piyasaya sunacağı üç koltuk sırasına sahip elektrikli araç hakkında ipucu veriyor.

Ioniq modellerinde kullanılan piksel LED farlara sahip olan otomobilde güncel Hyundai modellerinin çift katlı far tasarımı korunmuş. Tek bijonlu jantlar ve şişkin çamurluklarla güçlü bir duruşa kavuşan aracın kapı camları çerçevesiz.

Yandan bakıldğında üç kapılıymış gibi görünen otomobilin dimdik inen arka bölümünde tavandan tampona kadar uzanan cam ve çevresinde LED stoplar dikkat çekiyor. Küçük bir difüzör ve yüksek tutulmamış tavan rayları da detaylar arasında.

3.2 metre uzunluğunda aks mesafesine sahip olan konseptin arka kapıları geriye doğru açılıyor. Bu sayede B sütunu ortadan kaldırılan aracın iç mekanı çok sade görünüyor. Kaydırılabilir koltuklar da otonom sürüş sırasında rahatlamak için kullanılabilecek yapıya sahip.

Aracın performans verilerini açıklamayan Hyundai, elektrik motorlu olduğunu belirttiği konseptinin yaklaşık 500 km menzile sahip olmasını planladığını söyledi. Aracın destekleyeceği şarj istasyonuysa 350 kW kapasiteli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder