19 Kasım 2016 Cumartesi

Mazda CX-5


Mazda'nın Kodo tasarım anlayışı gelişmeye devam ediyor. Şu sıralar çok popüler olan SUV segmentlerinde birçok modeli olan Japon üretici CX-5 modelini kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçirdi.

Tahmin edileceği gibi CX-3'ten alınan detaylarla daha da sportif bir görünüme kavuşturulan otomobilde incelen farlar, ileriye doğru çıkıntı yapan dik ön panjur, köşeli sis farları, farklı gövde renkleri,  yeni jant seçenekleri, daha dar tutulan yan etekler, küçülen LED stoplar, farklı bir tasarıma sahip spoiler ve yatay yerleşime sahip arka sis farları dikkat çekiyor.


İç mekanı da ciddi bir yenilenme işleminden geçen otomobilin bu bölümünde derine yerleştirilen yuvarlak göstergeler ve üç kollu direksiyon simidi korunsa da konsolun tepesine alınan bilgi ekranı, daha şık tasarıma sahip havalandırma ızgaraları, daha geniş ve yatay hale gelen vites konsolu ve artık yatay konuma sahip olan kapı içi düğmeleri yenilikleri oluşturuyor.


Kaputu altındaysa bir farklılık sumayacak olan CX-5'te 2 ve 2.5 litre hacimli benzinli motorların yanında 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünite de kullanılacak. Araçlar 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri vitesli tam otomatik şanzımanlarla alınabildiği gibi önden çekiş ve dört tekerlekten çekiş sistemi de seçilebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder