19 Kasım 2016 Cumartesi

Jaguar I-PACE


Son yıllarda iyiden iyiye popüler hale gelen iki otomobil tipini birleştirenler arasına Jaguar da katıldı. İngiliz üreticinin 2016 Los Angeles otomobil fuarında tanıttığı elektrik motorlu SUV, Tesla Model X'in potansiyel bir rakibi.

Markanın seri üretim modellerinde olduğu gibi dinamik bir tasarıma sahip olduğu görülebilen otomobilde kullanılan kısa kaputun ortasına hava çıkış yarığı eklenirken ince uzun LED farlar ve büyük ön panjur sportif görünümü pekiştirmiş.


Yandan bakıldığında alçak tavan yapısı, büyük jantları, geniş yan etekleri, gizlenmiş kapı kolları ve şişkin çamurluklarıyla güçlü bir görünüm sunan otomobilin C sütunu çok yatık bir tasarıma sahip. Tavan çizgisini izleyen spoiler hoş bir dokunuş olarak karşımıza çıkarken ince uzun LED stoplar, dik inen bagaj kapağı ve difüzör diğer detaylar arasında.


Konseptin köşelerine doğru kaydırılan lastikler sayesinde genişletilen iç mekanda yolcularına sade bir görünüm sunan Jaguar üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dokunmatik yüzeylerden oluşan kumanda panellerine sahip. Bilgi ekranı da bu şekilde kullanılan otomobilin panoramik cam tavana ve düz bir zemine sahip.

2017 yılında seri üretime hazır versiyonu tanıtılması planlanan I-PACE'in 90 kWh kapasiteli pilleriyle yaklaşık 500 km menzil sunacağı öngörülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder