29 Ekim 2021 Cuma

Toyota bZ4X


Toyota'dan güzel haberler gelmeye devam ediyor. C-HR'dan beri seri üretim modellerinin görünümlerini konsept hallerine çok benzeten Japon üretici bir kere daha aynı işi yaptı ve Nisan ayında konseptini sergilediği bZ4X'in seri üretim seçeneğini tanıttı.

Köşeli görünümü ve sivri burun yapısını koruyan otomobilde ince uzun LED farlar da bulunuyor. Tavan, yan aynalar ve tamponların alt kısımlarıyla birlikte çamurluklar da konseptte olduğu gibi siyaha boyanmış. Çift renkli jantlar ve arkaya doğru iki çıkıntı yapan spoiler, arkayı boydan boya geçen LED stoplar ve küçük difüzörle birleşince hoş bir duruş elde edilmiş.

4.690 mm boyuyla RAV4'ten uzun olan yeni SUV, 1.860 mm genişliğe ve 1.650 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesiyse 2.850 mm olarak açıklandı.

İç mekanını da konsept haliyle paylaşan araçta büyük dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli haricinde üst kısmı bulunmayan direksiyon simidi de opsiyonel olarak alınabilecek. Ara konsolu çift katlı olan otomobilin arka bölümünde düz bir zemin ve açılabilir cam tavanla karşılaşılıyor.

Tek motorlu önden ve çift motorlu dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak bZ4X ailesinin düşük güçlü seçeneği 204, yüksek güçlüsüyse 218 beygir beygir gücünde. Araçların 0-100 deparları sırasıyla 8.4 ve 7.7 saniyede tamamlanıyor. 71.4 kWh kapasiteli bataryalarla menziller 500 ve 460 km olarak açıklanıyor. Şarj hızıysa AC'de 6.6 kW, DC'de ise 150 kW.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder