29 Ekim 2021 Cuma

Rolls-Royce Ghost Black Badge


Her modeli özel üretim olan bir marka için Rolls-Royce'un bolca özel versiyon tanıttığı söylenebilir. İşte son yıllarda İngiliz markanın biraz daha dinamik araçlarına verdiği Black Badge isminin Ghost gövdesinde hayat bulmuş şekli.

İstenilen renkte veya renklerde alınabiliyor olsa da markanın bu araca özel olarak sunduğu siyah gövde rengiyle daha oturaklı olan otomobilin bu özelliği; "Seri üretim otomobiller arasında en koyu siyah" olarak belirtilmiş. Boyanın toplam ağırlığının 45 kg olduğunu da belirtelim. Karbon fiberden üretilen 21 inç çaplı jantlar da bu araca özel.

İç mekanı diğer bütün Rolls-Royce modelleri gibi kişiselleştirilebilen otomobilde standart olarak daha bol siyah döşeme ve karbon fiber trim parçaları sunuluyor. Bu versiyonun iç mekanında sunulan en büyük değişiklikse vites kolu üzerinde yer alan "Low" butonu. Ayrıca daha sportif sürüş için havalı süspansiyon körükleri de büyütülmüş ve virajlarda yana yatma eğilimi azaltılmış.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 6.75 litre hacimli V12 motoru barındırmaya devam eden aracın gücü 600 beygire, torkuysa 900 Nm'ye yükselmiş. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi korunmuş. 0'dan 100 km/s'e 4.7 saniyede ulaşabilen büyük sedan, Low butonuna basıldığında daha derinden bir egzoz sesi çıkarırken vites değiştirme süreleri de yarıya iniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder