1 Eylül 2020 Salı

Rolls-Royce Ghost


10 yıllık üretimi sonunda Rolls-Royce'un 116 yıllık tarihinde ürettiği en başarılı otomobil olan Ghost yeni nesline kavuştu. İngiliz üreticinin ana hatlarında büyük değişiklikler yapmadığı otomobil süper lüks segmentte beklentileri bir kere daha rahatça karşılayacakmış gibi görünüyor.


Önceki nesil aracın hafifçe makyajlanmış bir seçeneği gibi duran yeni Ghost'un boyu, 89 mm artışla 5.546 mm'ye ulaşmış. Genişlik de 30 mm artışla 1.978 mm olmuş. Biraz daha yuvarlak hatlara kavuşan modelin ön bölümünde daha sportif duran tampon, laser LED farlarla birlikte sunuluyor. Marka maskotu Spirit of Ecstasy elektrikli olarak hareket etmeye devam ederken büyük ön panjur arkadan aydınlatılabiliyor.

21 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin tavanında yüzgeç anten bulunuyor. LED stopları daha yumuşak hatlara kavuşurken tampon altında görülen çift egzoz çıkışı da daha dinamik duruşu pekiştirmiş. Ayrıca eskiden elektrikli olarak kapatılabilen kapıların artık bu şekilde açılabildiğini de belirtelim.


İç mekanda da tanıdık tasarım çizgilerini koruyan Ghost'un orta konsolu biraz daha derli toplu hale getirilmiş ve üç kollu direksiyon simidi de daha sportif bir görünüm kazanmış. Dijital gösterge paneli ve konsol üzerine gömülü bilgi-eğlence ekranı haricinde ön yolcu konsolunda, model ismi ve 850'nin üzerinde yıldızı içeren özel bir bölüm bulunuyor. Tavanda sunulan kişiselleştirilebilen yıldız haritası da yeni Ghost'un donanımları arasında yer alıyor.


Pek merak edilmese de bagajı 507 litre hacim sunan otomobilin sahip olduğu ses sistemi 18 hoparlöre ve 1.300 Watt çıkış gücüne sahip. Bu sayede 100 kg'ın üzerinde izolasyonla çevrelenen Ghost'un iç mekanı tam bir konser salonuna çevrilebiliyor. Diğer ilginç teknolojik donanımlar arasında, yolu izleyerek süspansiyon sistemi ayarlarını değiştiren yardımcı ve GPS verilerini kullanarak gereken vitesi önceden seçen bir sistem bulunuyor.


Tasarımda kullanılan sportif unsurlar teknik anlamda da dikkat çekmeye başlamış zira aracın ağırlık dağılımı 50:50 olarak açıklanıyor. Çift turbo beslemeye sahip, 6.75 litre hacimli V12 motoru 571 beygir güç, 850 Nm tork üretebilen otomobil artık dört tekerlekten çekişli ve yönlendirilebilir arka aksa sahip. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı gücün tamamını arka aksa aktarabildiği gibi %50'ye kadarını öne yollayabiliyor. Alüminyum temellere rağmen 2.5 ton ağırlığında olan Ghost'un 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.8 saniye sürerken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder