4 Eylül 2020 Cuma

Volkswagen Tiguan X


Volkswagen'in geçtiğimiz yıl Çin'de tanıttığı konsept SUV modelleri gerçeğe dönüşüyor. O zamanlar SUV Coupé olarak adlandırılan aracın kuzeni şimdi Tiguan X olarak karşımızda. Üstelik performanslı bir motor seçeneğiyle.

4.764 mm boyuyla konseptten neredeyse 20 cm daha uzun olan araç Tiguan AllSpace temelleri üzerine geliştirilmiş. Çamurluklara doğru uzayan LED farlarıyla markanın yeni nesil modellerine benzetilen otomobilin R Line paketli seçeneklerinde agresig förünümlü tampon ve büyük jantlar yer alıyor.

Çamurlukları, ince de olsa siyah bir korumayla kaplanan Tiguan X'in tavan rayları alçak tasarımlaıyla dikkat çekiyor. Arka kısmı Tesla Model X'e göndermeler yapan otomobilde LED stoplar, küçük bir anten, bagaj kapağı camının üstüne yerleştirilmiş ince yapılı 3. stop, spoiler biçimli bagaj kapağı ucu ve sportif tampon kullanılmış.


İç mekan fotoğrafları paylaşılmamış olsa da Volkswagen'in köşeli hatlara sahip standart kokpitine sahip olduğu görülebilen araçta dijital gösterge paneli ve dokunmatik kumandalara sahip olan yeni nesil direksiyon simidi bulunuyor.

Kaput altında 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motor seçenekleri sunan Tiguan X'in giriş versiyonu 186 beygir güç, 330 Nm tork üretebilirken daha güçlü seçenek, 220 beygir güç, 380 Nm tork sunuyor. Bu araçta 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman (DSG) ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder