5 Eylül 2020 Cumartesi

Aston Martin Victor


Aston Martin'in Q bölümü yine karşımızda. Bu sefer tek örnek bir otomobille bizleri selamlayan Q, 70 ve 80'li yılların Aston Martin modellerine göndermeler yaptığı Victor'da unutulmaya yüz tutmuş bir donanıma yer vermiş.


Özellikle klasik V8 Vantage ve DBS V8 modellerinden izler taşıyan tasarımda aşağıya yerleştirilmiş yuvarlak LED farlar, geniş panjur, büyük hava çıkışlarına sahip kaput, geniş splitter, yan etekler ve difüzör, yandan çıkışlı egzoz sistemi, büyük bir spoiler şeklini alan arka tasarım ve parçalı LED stoplar görülebiliyor.


Dışında retro tasarım dokunuşları olsa da iç mekanında One-77 ve Vulcan gibi araçlardan alınan parçalar kullanılan Victor'da çift renkli deri döşeme, dijital gösterge paneli, U biçimli direksiyon simidi ve dokunmatik ekran kullanılmış. Tek parça yarış koltuklarında 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de sunuluyor.


Kaputu altında One-77'dan alınmış ve Cosworth tarafından modifiye edilmiş, 7.3 litre hacimli bir V12 ünite bulunan otomobil 850 beygir güç, 823 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itişli otomobilin en ilginç özelliğiyse günümüz süper otomobillerinde bulamadığımız 6 ileri vitesli, manuel şanzımanı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder