1 Eylül 2020 Salı

Toyota Land Cruiser Prado


Toyota'nın popüler SUV modellerinden Land Cruiser Prado bir kere daha güncellendi. Hilux'ta da görev yapan motoru güçlenen otomobilin donanımına daha ileri güvenlik sistemleri eklenmiş.


Aslında bir makyaj operasyonu olmadığından görsel yenilik beklemek yanlış olsa da Toyota bizlere sürpriz yapmayı seviyor. Farklı jant seçeneklerine kavuşan aracın bagaj kapağında bir süredir yedek lastik bulunmadığından bölümün tasarımı tamamen farklı. Ayrıca donanıma eklenen Black Pack ile jantlar, panjur, yan aynalar, tavan rayları ve kromajlı bölümler siyaha boyanmış. Stoplarsa bu araçta şeffaf geliyor.


İç mekanda yeni bir dokunmatik ekranla yolcuları karşılayan Land Cruiser Prado'nun acil durum fren yardımcısı artık daha uzun menzilli. Ayrıca çapraz trafik uyarısı, trafik işareti tanıma ve şeritte kalma yardımcısı pakete eklenmiş.


Kaputu altında Hilux'ta da kullanılan 2.8 litre hacimli turbo Diesel üniteyi barındıran araç artık 204 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanla alınabilen modelin manuel seçenekleri 0'dan 100 km/s sürate 9.9 saniyede ulaşabilirken maksimum süratleri 175 km/s olarak açıklanıyor. Land Cruiser Prado'nun dört tekerlekten çekiş sistemiyse standart.

1 yorum:

  1. Bilemiyorum artık, kişisel tercihe giriyor olabilir. Toyota biraz daha modernize edebilirmiş bu aracı. Tabii ki piyasada satın alınabilecek pick up harici gerçek arazi aracı sınırlı. Böyle kalmayı tercih etmiş olabilir ama bi şekilde demode duruyor. Ayrıca Ford'un 2 litre çift turboyla aldığı gücü, 2.8 motorla sunmak da bir tercih. Tabii Türk olduğumuzdan gelip gidip MTV'ye takılıyoruz. :)

    YanıtlaSil