26 Ekim 2021 Salı

Chevrolet Corvette Z06


2019 yılında 8. nesliyle karşımıza çıkan Chevrolet Corvette'in daha performanslı seçenekleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ortadan motorlu hale gelmesi sonrasında daha etkileyici teknik verilere kavuşan aracın Z06 versiyonu da yeni nesline kavuştu.

C8.R yarış aracını andıran bir burun kısmına sahip olan otomobilde daha agresif hava girişleri kullanılmış. Önde 20, arkada 21 inç çaplı jantlar ve 95 mm genişlemiş çamurluklar modeli daha güçlü göstermiş. Yan hava girişleri ve eteklerde de farklı bir tasarım izlenmiş. Arka tamponu da farklılaşan otomobilin dörtlü egzoz çıkışı da ortaya alınmış.

Opsiyonel olarak sunulan aerodinamik paketle birlikte gelen karbon fiber deflektörler ve daha büyük spoiler yol tutuşu iyileştirirken görünümü de daha sportif hale getiriyor. Soğutma sistemleri elden geçirilen modelin güçlendirilen Brembo frenleri de önde 370, arkada 380 mm çaplı disklere ve önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperlere sahip.

İç mekana geçildiğindeyse birçok yerde kullanılan karbon fiber trim parçaları, daha yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve Z06 armaları gözlerden kaçmıyor. Üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve metal pedal seti bu modelin standart donanımında.

Kaputu altında LT6 olarak adlandırılan 5.5 litre hacimli, V8 motor barındıran Corvette Z06, 680 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. 8.600 d/d'da başlayan kırmızı çizgiye sahip olan ünite gücünü arka aksa 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder