28 Ekim 2021 Perşembe

Mercedes-AMG SL


Son zamanlarda yaşanan yeni model atağının ardından Mercedes ürün gamının en yaşlı aracı konumuna gelen SL sonunda yeni nesline kavuştu. Markanın ünlü modeli artık AMG armasıyla ve birkaç ilginç özellikle alınabilecek.

4.705 mm boyuyla eskisinden 74 mm daha uzun olan otomobilin aks mesafesi de 115 mm uzamayla 2.700 mm'ye ulaşmış. Bu arada SL'in AMG-GT Roadster modelinin de yerine geçtiğini belirtelim. Önden bakıldığında Panamericana panjur ve CLS'yi andıran LED farlarıyla agresif duran otomobilde sportif hava girişleriyle dikkat çeken bir ön tampon kullanılmış.

Çapları 21 inçe kadar büyüyebilen jantlar, hemzemin kapı kolları ve cam altlarına sabitlenen yan aynalar da dinamik görünümü pekiştirmiş. Ön çamurluklarda yer alan bölümler ve arka tamponda görülen hava çıkışlarıysa sahte. Şık yan etekler, küçük difüzör, uzayabilen splitter ve yükseklik ayarlı spoiler, aracın aerodinamik paketini oluşturuyor.

İlk etapta bütün örnekleri, kare biçimli, dört egzoz çıkışıyla sunulacak olan otomobil kumaş tavana dönüş de yapmış. Eskisinden 21 kg daha hafif olan yeni tavan 50 km/s sürate kadar açılıp kapatılabiliyor. Üstelik bu işlem sadece 15 saniye sürüyor.

İç mekana geçildiğinde arkada da iki koltuk bulunduğu görülen otomobil uzun süre sonra tekrar 2+2 düzeninde alınabilecek. Türbin görünümlü havalandırma çıkışları, Burmester ses sisteminin metal hoparlör kapaklarıyla uyum içerisinde görünürken dokunmatik kumandalara sahip direksiyon simidi ve karbon fiber trim parçaları donanımda yer alıyor.

Dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranı da donanıma katan Mercedes, bu ikilinin güneşten etkilenmemesi ve sürücü tarafından görülebilmesi için önlemler almış. Gösterge panelinin yanlarına korumalar ekleyen Alman üretici dokunmatik ekranı da 32 dereceye kadar hareket edebilir hale getirmiş.

Gelelim kaput altına. İlk etapta sadece çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 ünitelerle alınabilecek SL ailesinde bu motor 476 ve 585 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip. AMG 55 ve 63 olarak anılan ikilinin maksimum tork değerleriyse sırasıyla 700 ve 800 Nm. 0-100 km/s deparları 3.9 ve 3.6 saniye olarak açıklanırken maksimum süratler 295 ve 315 km/s. Araçlarda 9 ileri vitesli MCT şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder