5 Şubat 2021 Cuma

Nissan Pathfinder


Nissan'ın efsanevi modellerinden biri yenilendi. 5. nesil örnekleriyle karşımızda olan Pathfinder, Japon üreticinin yeni tasarım dilini yansıtan araçlardan biri. Bu görünümün, 18 Şubat'ta tanıtımı yapılacak yeni nesil Qashqai'de de kullanılacağını belirtelim.

Genel olarak köşeli hatlara sahip olan araçta büyük bir ön panjur ve çift katlı olsalar da birleşme noktaları bulunan LED farlar dikkat çekiyor. LED sis farlarıysa tamponun alt kısmına yerleştirilmiş. Tavanı siyah renkte alınabilen otomobilde, çapları 20 inçe kadar çıkan jantlar kullanılmış.

Çamurluklar ve kapı altları siyah plastikle korunan Pathfinder'ın sade tasarımlı arka bölümünde yatay yerleşime sahip, ince yapılı LED stoplar ve çok az çıkıntı yapan gümüş renkli tampon yer alıyor. Kalın C sütunu, tavan rayları, küçük spoiler ve yüzgeç anten de gözden kaçmayan diğer detaylar.

Modern ve eskisinden çok daha kaliteli görünen bir iç mekana sahip olan araçta alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, geniş sayılabilecek dokunmatik ekran ve çift katlı vites konsolu yer alıyor. 3 koltuk sırasına sahip olan model 8 kişiye kadar oturma kapasitesi sunuyor. Ayrıca bütün koltuklar için havalandırma ızgaraları ve USB girişleri sunuluyor.

Kaputu altında 3.5 litre hacimli bir V6 motor bulunduran otomobil 288 beygir güç, 351 Nm tork üretebiliyor. Önceki nesil araçta da kullanılan ünitenin bağlı olduğu şanzımansa artık bir CVT değil. 9 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan araç dört tekerlekten çekişli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder