4 Şubat 2021 Perşembe

Ford F-150 Raptor


Ford'un araziyi evi belleyen Raptor ailesi yenileniyor. Bu ismi kullanan ilk pick up olan F-150 Raptor, yeni nesline kavuşuyor. Ram'in 700 beygir üzerinde güç üretebilen TRX modeliyle savaşacak olan aracın kaputu altında bir de sürpriz olacak.

Araçta yaşanan kozmetik değişiklikler şaşırtıcı değil. Fiyah renkli ön panjurda "Ford" yazısı bulunan Raptor, hava çıkışına sahip bir kaputla donatılmış. Genişleyen gövde nedeniyle ön bölüme ek LED aydınlatmalar eklenirken çelik tampon daha yukarıda bitecek şekilde biçimlendirilmiş. Ayrıca bu parçanın köşelerine LED arazi aydınlatmaları entegre edilmiş.

Çelik jantlar ve 35 inç çaplı tekerleklerle donatılan modelde siyah renkli çamurluk korumaları ve Raptor çıkartmaları görülebiliyor. Arkadaysa yine daha kompakt tasarıma sahip çelik tampon, beyaz bölümlere sahip stoplar ve çift egzoz çıkışı kullanılmış.

Çapı 37 inçe yükseltilebilen lastik seçenekleriyle 33.1 derece yaklaşma, 24.9 derece uzaklaşma ve 24.4 derece askı açısına sahip olan Raptor'ın yerden yüksekliği de 33 cm'nin biraz üzerinde. Çelik karter korumasına sahip araçta Fox Live Valve adaptif amortisörler görev yapıyor.

İç mekanında parçalı Alcantara döşemeler, Raptor armaları, 0 konumu işaretlenmiş direksiyon simidi, dışarıdan takılacak ekipmanların kumandası için ek düğmeler ve daha yüksek yan destekli koltuklar gibi farklılıklar bulunan F-150 Raptor'da, kardeşlerinde olduğu gibi dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran da bulunuyor.

İlk etapta aracı, güncel Raptor'ın 3.5 litre hacimli, çift turbo beslemeli V6 motoruyla sunacak olan Ford, bu ünitenin yeni güç çıkışı hakkında detaylı bilgi vermedi. Bununla birlikte Ram 1500 TRX'in 712 beygir gücüne karşı koyma şansı olmayan araca bu sefer bir de V8 motorlu Raptor R ekleneceği açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder